top of page
vivobarefoot.jpg
Paljasjalkakengät Kouvola.png

VIVOBAREFOOT PALJASJALKAKENGÄT KOUVOLASTA

Ihminen on liikkunut paljain jaloin useita miljoonia vuosia. Vielä 1900-luvun alkupuolella Suomen maaseudulla liikuttiin yleisesti paljain jaloin. 1950-luvullakin lapset kävelivät ainakin maaseudulla keväät, kesät ja syksyt paljain jaloin, jolloin jalkapohjien iho paksuuntui merkittävästi.

 

Kehitysmaissa paljain jaloin kävely on edelleenkin arkipäivää. Suurin osa maapallon ihmisistä kävelee paljain jaloin. Sadat miljoonat ihmiset liikkuvat ja tekevät raskasta nosto- ja kantotyötä paljain jaloin kovilla maa-alustoilla, päällystetyillä alustoilla, kaduilla ja mukulakivetyksillä. Näitä ihmisiä yhdistää yksi tekijä: Heillä on kehittyneet jalkakaaret, vahvat jalkalihakset ja harvoin jalkavaivoja. Vivobarefoot jalkineiden anatominen muotoilu sallii varpaiden ja nilkan oikean liikkumisen – tämä on tärkeää jalan oikean liikkeen kannalta.

Rautainen olo myy Vivobarefootin vegaanisia paljasjalkakenkiä.

Jalkineissa käytetään luontoystävällisiä materiaaleja, kuten kierrätettyjä muovipulloja, biohajoavia materiaaleja, kierrätettyä puuvillaa, hamppua ja luonnon korkkia. Pakkausmateriaalit ovat kierrätettyä pahvia ja paperia.

Tämän lisäksi jokaisesta myydystä kenkäparista lahjoitetaan 5% Animalia:lle.

Paljasjalkakengät

PALJASJALKAKÄVELYN TERVEYSHYÖDYT

Vivo Barefoot Suomi

Paljasjalkakävely Terveyshyödyt

Paljasjalkakävely voi olla erinomainen tapa parantaa terveyttä ja ehkäistä vaivoja. Tasapainon ja pystyasennon paraneminen vähentävät kaatumisriskiä ja tekevät liikkumisesta vakaampaa. Lisäksi kävely- ja juoksutyylit muuttuvat kehoa ja alaraajoja vähemmän kuormittaviksi, mikä vähentää rasitusvammojen riskiä. Paljasjalkakävely aktivoi myös isoja lihaksia, kuten pakara- ja säärilihaksia, ja voi vähentää nivel- ja selkäkipuja.

Jalkahoito Kouvola

Paljasjalkakävely lapsille

Paljasjalkakävely voi olla hyödyllistä myös lapsille, sillä se kehittää alaraajojen, jalkaterien ja varpaiden lihaksia. Luonnollinen kävelytapa mahdollistuu, ja varpaiden ja jalkaterän virheasentoja voidaan ehkäistä tai korjata. Jalan oikeaan asentoon totuttaminen jo lapsesta asti takaa pitkän ajan hyötyjä kohti tulevaisuutta. Tule käymään lapsesi kanssa sovituksessa, niin etsitään yhdessä sopiva ratkaisu tarpeisiinne.

Vivo Barefoot Finland

Paljasjalkakävely ja sairaudet

Jos sinulla on nivelreumaa tai diabetes, paljasjalkakävely voi auttaa vähentämään jalkaterän asento- ja tuntomuutoksia. Reumaatikot voivat hyötyä paljasjalkakävelystä, koska se voi auttaa vähentämään nivelten tulehdusta ja kipua. 

Diabeetikot, joilla on neuropatia tai jalkaongelmia, voivat hyötyä paljasjalkakävelystä, koska se voi auttaa parantamaan verenkiertoa jaloissa ja muualla kehossa.

- Varaa ilmainen Vivobarefoot sovitusaika -

Kauppamiehenkatu 1, Kouvola

bottom of page