Rautainen olo blogi

Ruokavalion vaikutus ihon kuntoon

Perjantai 20.1.2017 klo 15:49 - Rautainen olo

Kärsin itse nuorempana aknesta. Kaikki alkoi syksyllä 2009 kun aloitettiin kavereiden kanssa kuntosalilla käyminen jos sitä voi siksi kutsua (hauista ja penkkiä siellä lähinnä tehtiin). Olen kehotyypiltäni ektomorfi eli luonnostaan hoikka, kevytrakenteinen luusto, pysyn helposti vähärasvaisessa kunnossa ja lihasmassan kasvatus on suhteellisen haasteellista. No mitäpäs muutakaan 16-vuotias reilu 60 kiloinen teinipoika haluaa saliharjoittelulla kuin suuremmat lihakset. Lihaksen kasvun mahdollistamiseksi pitää syödä yli kulutuksen, kukaan ei vain kertonut, että silläkin on väliä mitä syö. Tässä vaiheessa astui kuvioon maitotuotteet, niistähän saa helposti paljon proteiinia, silloin ajattelin. Maitotuotteita käytin maitojuomaa, rahkaa, raejuustoa ja vielä leivän päälle juustoa. Päivittäin saattoi mennä 1,5 litran purkki maitoa, 3 purkkia maitorahkaa ja purkillinen raejuustoa eli nopeasti laskettuna pelkästään maitotuotteista sain reilu 150 grammaa proteiinia. Olisi varmasti REILUSTI vähempikin riittänyt, mutta eipä sitä silloin ajatellut.

Lue lisää »

8 kommenttia . Avainsanat: ruokavalio, akne, iho-ongelmat, isotretinoin, maidoton, gluteeniton, ravintovalmennus, maitotuotteet

Niskakipuihin niska-hartiaseudun hierontaa?

Keskiviikko 30.3.2016 klo 18:23 - Rautainen olo

Tyypillinen asiakas esimerkki: työskentelee päätteellä, oikeakätinen, olkapäät lysähtäneet eteen, oikea olkapää voimakkaammin edessä, oikea olkapää alempana, pää eteentyöntynyt, leuka pystyssä, kärsii niskakivuista, mahdollisesti päänsärkyä, puutumista/ heijasteita oikean puolen sormissa. Kuulostaako tutulta? Ja tähän tarjotaan pelkästään niska-hartiaseudun hierontaa, miksi?

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: niska-hartiaseutu, päänsärky, niskakipu, syyseuraussuhde, hieroja, ryhti

Olettamuksiin urautuneena

Maanantai 14.3.2016 klo 17:45 - Rautainen olo

Olemme olettamuksien täyttämiä. Oletamme asioita, vaikka emme tiedä asioista välttämättä mitään. Maitoa pitää juoda, että luut pysyvät vahvoina? Hampaat pitää pestä fluoritahnalla? Laihduttaessa ei saa syödä juuri mitään?

Mitä jos miettisimme asioita itse ja unohtaisimme olettamukset? Kyseenalaistaisimme asioita, olisimme kriittisiä, mutta emme skeptisiä. Kysyisimme miksi, emmekä vain tyytyisi ajatukseen "no kun aina on ollut niin".

Lue lisää »

Kommentoi kirjoitusta. Avainsanat: olettamus, urautuminen, hyvinvointi, työ, harrastukset, kehittyminen, jaksaminen